Beton cire. De verschillende soorten

Wat is Beton cire en hoe kan het uw huis transformeren? Deze gids laat u zien hoe beton cire toegepast kan worden in verschillende ruimtes en welke producten geschikt zijn voor uw specifieke wensen. Of u nu een doe-het-zelver bent en het niet erg vindt om zelf te mixen en te doseren, of voorkeur heeft voor een kant-en-klare oplossing, hier vindt u de essentiële informatie om uw ruimte een frisse, moderne look te geven met beton cire.

Ontdek onze Top Beton Cire soorten

22 kleur pasta's om alle 4000 + kleuren te maken

Met zoveel opties op de markt, kan het moeilijk zijn om het juiste beton ciré product te kiezen. Gelukkig hebben wij de beste opties voor u op een rijtje gezet:

Elk product heeft zijn eigen unieke voordelen en toepassingen, en we zullen deze in de volgende secties in detail bespreken.

Beste Kant-en-Klaar Gemak: Beton Cire kant & klaar All in One

Specificaties:

 • Gebruiksklaar op kleur gemengd

 • Laag 1 en laag 2 in 1 emmer

 • Geschikt voor alle toepassingen

 • Verkrijgbaar in 4000 + kleuren

Voordelen:

 • Gemakkelijk aan te brengen

 • Meer controle op de tekening

 • Klaar in 2 dagen

 • minder ruimte voor foutjes

 • Blijft bruikbaar in gesloten emmer

Nadelen:

 • Kan iets duurder zijn dan doe het zelver beton cire Original

De verwerking

Stap 1: Primer

De primer kun je eenvoudig met een vachtroller aanbrengen

Stap 2: Laag 1 beton cire

De eerste laag beton cire kun je met een kwast of flexibele spaan aanbrengen. De structuur van het aanbrengen met de kwast wordt uiteindelijk de tekening. De hand van de meester.

Stap 3: Laag 2 beton cire

Met deze laag strijk je over de eerste laag beton cire heen en vul je slechts de oneffenheden van de eerste laag op, waardoor deze weer zichtbaar wordt.

De dag erna, als de beton ciré droog is mag je deze schuren. Hoe langer je schuurt hoe meer tekening.

Stap 4: Presealer

De presealer kun je met een vachtroller aanbrengen. De presealer zorgt voor een dichtere structuur van het beton cire en zorgt er voor dat stap 5 makkelijker aan te brengen is.

Stap 5: Pu topcoat

De pu wordt aangebracht met een geschikte 2 componenten nylon vacht roller.

De pu topcoat bestaat uit een A en B component die je beton cire waterdicht maakt. De pu kun je met een geschikte 2 componenten nylon vachtroller aanbrengen.

De Beton Cire kant & klaar All in One is een uitstekende keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een eenvoudige en snelle oplossing. Dit gebruiksklare product is gemakkelijk aan te brengen, waardoor u snel van uw nieuwe betonlook kunt genieten. Bovendien is het verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor u de look kunt kiezen die het beste bij uw interieur past. Alhoewel dit product iets duurder kan zijn dan de doe-het-zelf opties, is de tijdsbesparing en het gemak van deze kant-en-klare oplossing vaak de extra kosten waard. Het is een geweldige optie voor zowel beginners als professionals.

Beoordeling: Prijs: 4/5 Design: 5/5 Gebruiksgemak: 5/5

Beste voor de Doe-Het-Zelver: Beton Cire Original.

Beton Cire Original in badkamer

Specificaties:

 • Geschikt voor doe-het-zelvers

 • Kan op diverse ondergronden worden aangebracht

 • Verkrijgbaar in 50 kleuren

Voordelen:

 • Geeft creatieve vrijheid

 • Geschikt voor diverse toepassingen

 • Betaalbaar

Nadelen:

 • Vereist wat meer inspanning en tijd dan kant-en-klare opties

 • Zelf toevoegen van de kleur pigmenten

 • zelf mixen van het beton cire en de resin vloeistof

 • Het aangemaakte beton cire wordt hard na verloop van tijd. 1-3 uur.

  De verwerking

  Stap 1: Primer

  De primer kun je eenvoudig met een vachtroller aanbrengen

  Stap 2: Laag 1 beton cire

  De eerste laag beton cire kun je met een kwast of flexibele spaan aanbrengen.

  Stap 3: Laag 2 beton cire

  Met deze laag maak je de uiteindelijke tekening. Naarmate het beton cire harder wordt, afhankelijk van de temperatuur en dikte van het aangemaakte beton cire, ga je bepalen wanneer je deze gaat afwerken. Doe je dit te vroeg dan ben je het beton cire meer aan het verplaatsten, doe je dit te laat dan is het beton cire te hard.Je kunt het beton cire met water besproeien om een wolkerig patroon te maken. Een beetje ervaring geeft meer inzicht.

  2 dagen erna, als de beton ciré droog is mag je deze schuren. Hoe langer je schuurt hoe meer tekening.

  Stap 4: colorfresh presealer

  De presealer kun je met een vachtroller aanbrengen. De presealer zorgt voor een dichtere structuur van het beton cire en zorgt er voor dat stap 5 makkelijker aan te brengen is. Deze colorfresh moet 2 x worden aangebracht

  Stap 5: Pu topcoat

Beton Cire Original is de ideale keuze voor de doe-het-zelver. Hoewel het aanbrengen van dit product wat meer inspanning en tijd vereist, biedt het de mogelijkheid om een unieke en persoonlijke touch aan uw ruimte te geven. Beton cire is geschikt voor verschillende ondergronden, zolang de ondergrond droog, scheurvrij, egaal en van 1 en zelfde materiaal is. Bovendien is Beton Cire Original verkrijgbaar in 50 standaard kleuren, waardoor u de mogelijkheid heeft om de look te kiezen die het beste bij uw interieur past. Het aanbrengen van beton ciré over tegels heen is ook een optie, wat het nog aantrekkelijker maakt voor renovatieprojecten. De tegels moeten wel eerst worden behandelt. Hoewel het iets meer inspanning vereist dan de kant-en-klare opties, is Beton Cire Original een betaalbare optie die het overwegen waard is.

Beoordeling: Prijs: 5/5 Design: 4/5 Gebruiksgemak: 4/5

Beste voor Gedetailleerde Afwerking: Beton Cire kant & klaar Easyline Raw & Fine

Specificaties:

 • Kant-en-klaar product

 • Ideaal voor gedetailleerde afwerking

 • Beschikbaar in 4000+ kleuren

Voordelen:

 • Eenvoudig aan te brengen

 • Biedt een unieke en natuurlijke betonlook

 • Aantrekkelijk geprijsd

Nadelen:

 • Laag 1 Raw in een aparte emmer

 • Laag 2 Fine in een aparte emmer

  De verwerking

  Stap 1: Primer

  De primer kun je eenvoudig met een vachtroller aanbrengen

  Stap 2: Laag 1 beton ciré Raw

  De eerste laag beton cire kun je met een kwast of flexibele spaan aanbrengen. De structuur van het aanbrengen met de kwast wordt uiteindelijk de tekening. De hand van de meester.

  Stap 3: Laag 2 beton ciré Fine

  Met deze laag strijk je over de eerste laag beton cire heen en vul je slechts de oneffenheden van de eerste laag op, waardoor deze direct zichtbaar wordt en direct tekening hebt.

  De dag erna, als de beton ciré droog is mag je deze schuren. Hoe langer je schuurt hoe meer tekening.

  Stap 4: Presealer

  De presealer kun je met een vachtroller aanbrengen. De presealer zorgt voor een dichtere structuur van het beton cire en zorgt er voor dat stap 5 makkelijker aan te brengen is.

  Stap 5: Pu topcoat

Beton Cire kant & klaar Easyline Raw & Fine is de perfecte keuze als u op zoek bent naar een product dat een gedetailleerde afwerking en een natuurlijke betonlook biedt. Dit kant-en-klare product is eenvoudig aan te brengen en is ideaal voor diegenen die een unieke en natuurlijke betonlook in hun ruimte willen creëren. Hoewel het enige oefening vereist om de perfecte afwerking te bereiken, biedt dit product de mogelijkheid om een unieke en persoonlijke touch aan uw ruimte te geven. Met Beton Cire kant & klaar Easyline Raw & Fine, kunt u genieten van een stijlvolle en natuurlijke betonlook zonder het gedoe van het mengen van uw eigen product.

Beoordeling: Prijs: 5/5 Design: 4/5 Gebruiksgemak: 4/5

Hoe Kiest U de Juiste Beton Ciré?

Keuze van beton ciré op basis van behoeften en budget

Het kiezen van de juiste beton ciré voor uw project kan overweldigend zijn, gezien de vele mogelijkheden die beschikbaar zijn. Echter, door rekening te houden met uw behoeften, budget en gewenste uitstraling, kunt u de keuze die het beste bij u past maken.

Het eerste waar u rekening mee moet houden is het doel van de beton ciré. Bent u op zoek naar een product voor een specifieke toepassing, zoals een badkamer of keuken? Of wilt u een product dat veelzijdig genoeg is om op verschillende oppervlakken te gebruiken? Door deze vragen te beantwoorden, kunt u uw opties verder verfijnen.

Tot slot, vergeet niet rekening te houden met uw budget. Hoewel beton ciré een duurzame en kosteneffectieve oplossing kan zijn, kunnen de kosten variëren afhankelijk van het specifieke product en de hoeveelheid die u nodig heeft. Door uw opties te onderzoeken en prijzen te vergelijken, kunt u de beste waarde voor uw geld krijgen.

Kleuren en Afwerkingen: Maak Het Persoonlijk

Een van de grootste voordelen van beton ciré is het brede scala aan kleuren en afwerkingen dat beschikbaar is. Met meer dan 4000 kleuren om uit te kiezen, is er een beton ciré die bij elke stijl en inrichting past.

Bij het kiezen van een kleur en afwerking voor uw beton ciré, is het belangrijk om rekening te houden met de rest van uw interieur. Een kleur die goed past bij uw huidige meubels en decoraties zal helpen om een harmonieuze en samenhangende uitstraling te creëren. Of u nu kiest voor een neutrale tint voor een minimalistische uitstraling, of een heldere en levendige kleur voor een gedurfd statement, beton ciré biedt de flexibiliteit om uw ruimte echt uniek te maken.

Toepassingen en Ondergronden: Waar en Hoe Te Gebruiken

Beton ciré is een zeer veelzijdig product dat op een breed scala aan oppervlakken en in verschillende toepassingen kan worden gebruikt, waaronder tegels. Of u nu op zoek bent naar een oplossing voor uw:

 • badkamer

 • keuken

 • vloeren

 • wanden

 • meubels

Beton ciré, ook wel bekend als betonstuc, woonbeton of microcement biedt een stijlvolle en duurzame oplossing voor prachtige beton afwerkingen.

Bij het aanbrengen van beton ciré is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke ondergrond. Beton ciré kan op vrijwel elke ondergrond worden aangebracht, mits deze schoon, stofvrij, egaal en gelijkzuigend is. Dit maakt het een veelzijdige oplossing voor diverse home improvement projecten.

Het is ook belangrijk om op te merken dat, hoewel beton ciré een robuuste en duurzame afwerking biedt, het niet geschikt is voor gebruik in natte ruimtes met hoge vochtigheid, zoals doucheruimtes. Voor dergelijke toepassingen is het raadzaam om een waterdichte betonstuc product te kiezen.

Samenvatting

We hebben de veelzijdigheid en het gebruiksgemak van beton ciré besproken en hebben verschillende producten bekeken die geschikt zijn voor verschillende behoeften en budgetten. Of u nu kiest voor een kant-en-klare oplossing voor gemak en snelheid, of een doe-het-zelf oplossing voor creatieve vrijheid en besparingen, er is een beton ciré product dat perfect is voor uw project. Vergeet niet om rekening te houden met uw specifieke behoeften, budget en gewenste uitstraling bij het kiezen van het juiste product voor u. Met beton ciré, kunt u uw ruimte transformeren en een moderne en stijlvolle uitstraling creëren die zeker indruk zal maken.

Veelgestelde Vragen

Waarom is beton ciré zo duur?

Beton ciré is duur vanwege de complexiteit van het werk en de handmatige toepassing door ervaren vakmensen, waardoor het per vierkante meter duurder is dan standaard tegels. Dit rechtvaardigt de hogere prijs van beton ciré. Alhoewel een wat luxere tegel al snel duurder wordt dan beton ciré.

Kan je beton ciré zelf aanbrengen?

Ja, u kunt zelf beton ciré aanbrengen zolang je de stappen volgt van het aanbrengen en droog tijden houdt. Het is niet moeilijk. Een beetje handigheid is wel geboden bij het aanbrengen van beton cire.

Hoe lang blijft beton ciré mooi?

Beton ciré blijft jarenlang mooi dankzij de producten van Smartdeco. U zult dus jarenlang kunnen genieten van de schitterende en duurzame afwerking van uw wanden en vloeren.

Is beton ciré duur?

Beton ciré kan veel geld kosten maar bij Smartdeco is het zeker niet duur. Met een prijs variërend van €19 tot €52 per m2, afhankelijk van de omstandigheden en gewenste afwerking. Het aanbrengen van beton ciré in een kleine badkamer met veel hoeken en nisjes kan tussen € 130 en €175 per m2 kosten. Afhankelijk van het aantal vierkanten meters, m2, ondergrond en locatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om je een betere website ervaring te bieden. Door deze website te gebruiken ga je akkoord met de cookies