Technische Pagina

 

Belangrijk om te weten voordat je start met Beton Ciré

Ga je voor het eerst aan de slag met Beton Ciré? Lees dan deze technische pagina aandachtig door.

Voordat er met Beton Ciré begonnen kan worden moet de ondergrond egaal worden opgeleverd. Ook moet de ondergrond scheurvrij en droog zijn en een gelijke zuiging hebben. Bovendien moet een ondergrond van 1 en dezelfde kleur zijn. Kleurverschil in de ondergrond kan door tekenen door het beton cire heen.

Voordat je start met het aanbrengen van Beton Ciré zul je de vloerverwarming uit moeten zetten. Het stookprotocol zal hebben moeten plaatsvinden.

Met het aanbrengen van Beton Ciré smeer je mee met de contouren van de ondergrond. Mochten er kleine putjes en gaatjes zijn kan dit meegenomen worden met Beton Ciré Original. Met de kant en klare beton cire moet de ondergrond strak en egaal zijn.

In een badkamer, natte cel of sauna is een op cementbasis ondergrond vereist. Er wordt dan aangeraden om voor te smeren met Ardex R1c voor de wand. Tot 1cm dikte, of Ardex A950 voor de vloer en wand om grotere gaten dicht te zetten, groter dan 1cm dikte. A950 is grijs van kleur en kan met R1c heel dun over de A 950 geschraapt worden om deze lichter van kleur te maken. Zo heb je de hardheid van de A950 maar een lichtere kleur laag. Bovendien kun je met Ardex R1C de structuur van de A950 dichtzetten. Gebruik altijd een stukadoors rij om alles strak te zetten. Gebruik een inwendige en uitwendige hoektroffel om hoeken egaal en strak te zetten. Hoeknaalden moeten voorzien zijn van de gebruikte stuc. Eventuele verdikkingen en gaten en deuken zullen zichtbaar worden door de beton ciré heen. Zorg er altijd voor dat 1 en dezelfde wand, vloer of ondergrond dezelfde kleur heeft. Ardex R1c en Ardex A 950 zijn binnen 24 uitgekristalliseerd en droog. Dit is nog steeds een indicatie. Een dag extra laten drogen is niet overbodig. Je kunt het vaak zien aan donkere plekken of deze nog nat zijn. Andere stuc soorten moeten veel langer drogen. Een elektriciteit inbouw doos is vaak 6-10 cm dik. De randen rondom de inbouw doos worden dicht gezet vaak met stuc. Denk dan aan een droog tijd van 10 weken. Dit is een indicatie. Afhankelijk van de elementen. Luchtvochtigheid, temperatuur en omgeving. Ventileren versnelt het droog proces. Laat het op natuurlijke wijze drogen. Een bouwdroger raden wij af. Bovendien verkort deze nooit de kristallisatie periode van 28 dagen van normale cement gebonden stuclagen.

Kijk uit met het smeren van Beton Ciré op te tochtige plekken, of te vochtige plekken. Kijk ook uit voor te koude of te warme dagen. Dit kan invloed hebben op de kwaliteit.

Verschillende ondergronden met verschillende zuiging

Een ondergrond heeft altijd een bepaalde zuiging die varieert van niet zuigend tot heel erg zuigend. Om goed te begrijpen hoe je met jouw ondergrond moet omgaan kun je het best even alle ondergronden beoordelen. Op deze manier begrijp je beter hoe je jouw specifieke ondergrond moet behandelen. Beton Ciré reageert sterk op verschillende ondergronden. Dat wil zeggen dat Beton Ciré anders kleurt op een houten ondergrond dan bijvoorbeeld een cementondergrond. Bovendien bepaalt de dikte van het de Beton Ciré ook de kleur enigszins. Mocht je een gat dicht zetten met beton cire, dan ga je dat altijd zien. Ook al is het in de emmer dezelfde kleur.

Voorbeeld 1: Je hebt een houtenblad, of een houten ondervloer die je aan elkaar hebt geschroefd waarbij de schroefgaten nog niet zijn dichtgezet met een 2 komponenten plamuur. Mocht je deze gaten dicht zetten met Beton Ciré dan is de dikte van het Beton Ciré in die schroefgaten dikker. Het verschil in dikte kan ervoor zorgen dat dit anders kleurt. Zorg er dan dus voor dat je dit eerst dicht zet met 2 komponenten plamuur om kleurverschil te voorkomen. Daarna goed primeren om het verschil in zuigvermogen weg te nemen. Want verschillende zuiging is kleur verschil.

Voorbeeld 2: Je hebt een cementdekvloer waar een gat in de vloer zit. Mocht je daar direct met Beton Ciré overgaan zonder eerst het gat te dichten met hetzelfde materiaal waar de ondergrond uit bestaat, dan kleurt dit ook weer anders. Dat zorgt ervoor dat je het gat als het ware blijft zien. Zorg er dus ook hier voor dat je het dichtzet om kleurverschil te voorkomen.

Voorbeeld 3: Je hebt tegels als ondergrond. De tegels zelf zijn geglazuurd en hebben geen zuigend vermogen, maar de voegen tussen de tegels hebben wel een zuigend vermogen. Daarnaast hebben de voegen in vergelijking met de tegels zelf een hoogte verschil, omdat de voegen verzonken liggen ten opzichte van de tegel. Dit verschil in zuiging en hoogte zorgt voor een verschil in kleur als je daar direct met Beton Ciré overheen zou gaan. Om dat kleurverschil te voorkomen is het daarom belangrijk om de ondergrond te egaliseren. Dit kun je doen met bijvoorbeeld Ardex R1 voor de wand Tot 1cm dikte, of Ardex A950 voor de vloer en wand. A950 is grijs van kleur en kan met R1c heel dun over de a950 geschraapt worden om deze lichter van kleur te maken. Zo heb je de hardheid van de a 950 maar een lichtere kleur laag.

Heb je dus een situatie waarbij de ondergrond niet redelijk egaal, glad, gelijkzuigend, scheurvrij en droog is, dan is het belangrijk om dit eerst te egaliseren en gelijkzuigend te maken.

Tegels

Bij tegels heb je te maken met meerdere ondergronden en dat geeft kleurverschil. De ene ondergrond heeft een andere zuiging dan de andere. Het glazuur van de tegel heeft een andere zuiging dan de voegen eromheen. Dus op de tegel zelf moet ook een stuc worden aangebracht. Met Ardex R1 25 kg, smeer je ongeveer 6-8 m2. Te dun smeren met Ardex geeft geen goed resultaat.

Mocht er niet geëgaliseerd en voorgesmeerd worden met bijvoorbeeld ArdexR1c, Of Ardex a 950 voor de vloer, dan zullen de afdrukken van de tegels zichtbaar worden door het Beton Ciré. Je moet bij tegels dus altijd eerst egaliseren.

De tegels zullen ontvet moeten worden met bijvoorbeeld ammoniac en moeten geprimerd worden met een primer voor niet zuigende ondergronden. Een primer voor niet zuigende ondergronden hebben een korrel of kwartszand.

Er kan ook met Ardex R1 zonder te primeren gestuukt worden over tegels heen. Dit is op cement basis en er kan de volgende dag al met Beton Ciré gesmeerd worden.

Een badkamer waar gaten en/of sleuven zijn in-gefreesd voor het leidingwerk

Plekken waar gaten en/of sleuven zijn gefreesd voor het leidingwerk geven een andere zuiging dan plekken waar geen leidingen lopen, omdat die plekken zijn opgevuld met een ander product dan dat van het materiaal eromheen.

Die plekken zullen volledig gestuukt moeten worden en van Gitex (bewapeningsgaas) worden voorzien. Voordat het leidingwerk wordt voorzien van een stuc moet deze eerst stofvrij gemaakt worden en daarna geprimerd. Het leidingwerk moet minimaal 1-2 centimeter lager liggen dan de rest van de ondergrond. Ook moet de leiding voorzien zijn van een mantelbuis en goed vast zitten. Daarna moet de volledige ondergrond worden gestukadoord of voorzien worden van een cementdekvloer (of ander egalisatiemiddel).

De buitenhoeken moet je met RVS stucprofielen afwerken. De RVS profielen zijn niet egaal en zullen moeten worden vastgezet en geëgaliseerd met een cementstuc, aquastuc of een ander geschikt middel voor de badkamer. In niet natte ruimtes mag het worden geëgaliseerd met een gipssoort. De RVS profielen worden met een uitwendige hoektroffel voorzien van Beton Ciré mortel zodat de RVS kleur niet meer zichtbaar is. Door middel van de uitwendige hoektroffel en het voorzien van het Beton Ciré mortel krijg je dus overal de volledige kleur van het Beton Ciré.

De binnenhoeken moet je eerst stofvrij maken, vervolgens primeren en daarna voorzien van kimband. Het kimband breng je pas aan nadat de primer gedroogd is. Kimband bestaat uit een pasta dat na droging plastic wordt. De kimband pasta smeer je op de droge ondergrond in de hoeken waarna je vervolgens het kimband doek in de hoeken duwt. Opvolgend breng je meter voor meter het pasta aan en duw je het doek in de hoeken. Let op dat je niet in één keer te veel insmeert, want dan droogt het pasta al in. Nadat je overal het doek hebt aangebracht opnieuw overal het kimband pasta op het kimband doek aanbrengen. De kimband moet volledig worden voorzien van een nieuwe laag minimaal 4-6 mm stuc zodat de volledige ondergrond dezelfde zuiging krijgt. Zou je de kimband niet voorzien van een stuc dan heb je twee verschillende zuigingen. Één van het stuc en één van kimband. Dat verschil in zuigingen veroorzaakt kleurverschil en dat wil je dus voorkomen.

De overgang van vloer en wand moet je ook voorzien van kimband en in de eerste stuclaag volledig wegsmeren. Kimband is ervoor dat als het gaat scheuren dat achter de kimband gebeurt. De kimband pasta zorgt voor een waterdichte tussen laag van de gehele vloer.

Gipsplaten, Ytong blokken, gasbeton, zandcement of kalkzandsteen, wedi platen en Q-board

Net als bij tegels heb je bij een gipsplaat twee verschillende zuigingen. De gipsplaat zelf geeft een andere zuiging dan de naad tussen de platen in.

Er wordt dan ook aangeraden om gaasband te gebruiken en de platen volledig te stuken. Stucplaten zijn bruinig en mogen niet geprimerd worden. Gipsplaten hebben een andere kleur en moeten wel geprimerd worden. Tussen de verschillende platen moet een ruimte van 2-3 mm zitten.  De stuc moet tussen de platen worden aangekauwd en vormt het sterkste gedeelte van de plaat. Daarna wordt het geheel gestuct.

Het dicht smeren van de naden van gipsplaten is niet genoeg. Deze zouden gestuct moeten worden. Net als wediplaten en Q board, deze zullen volledig moeten worden gestuct. Op de naden en overgangen moet Gitex worden aangebracht. Alle uitwendige hoeken moeten worden voorzien van hoeknaalden.

Tussen twee verschillende materialen moet bewapeningsgaas geplaatst worden net zoals de naden van de gipsplaten. Zo kun je bijvoorbeeld een kalkzandstenen wand met een overgang naar gipsplaten hebben. Zo’n overgang moet bewapend worden met Gitex (bewapeningsgaas).

Leidingen die met peurschuim zijn dichtgezet moeten eerst stofvrij zijn gemaakt voordat ze worden geprimerd en worden voorzien van bewapeningsgaas.

Gipsblokken (Ytong), moeten met veel lijm verlijmd worden. Een overvloed van lijm wordt aangeraden. Als er toch nog kiertjes zijn tussen de blokken moet je dit voorzien van bewapeningsgaas en volledig worden gestukt.

Alle blokken en stenen moeten geprimerd worden met een primer voor zuigende ondergronden.

Al het leidingwerk moet ver in de muur gefreesd worden en voorzien zijn van een mantelbuis (minimaal 1-2 cm). Vervolgens moet het leidingwerk stofvrij gemaakt worden en geprimerd zijn voordat er gestukt kan worden. Daarna moet dat voorzien worden van bewapeningsgaas.

Gips moet heel erg lang drogen en is niet geschikt voor in badkamers.

Gips en cementgebonden materialen hebben de eigenschap dat ze lang nat blijven en hebben een zogenoemde kristallisatieperiode. Cement heeft minimaal 28 dagen nodig om volledig uitgewerkt te zijn, maar zolang wil je natuurlijk niet wachten voordat je Beton Ciré gaat aanbrengen. Laag diktes van bv 4 cm moet minimaal 4 weken drogen. 5c m 5 weken.

Je kunt veel beter gaan stuken met materialen die binnen 1 dag droog en uitgewerkt zijn zoals Ardex R1 tot 1cm en Ardex a 950voor dikkere lagen. Dan kun je daarna direct starten met het aanbrengen van Beton Ciré.

Cementdekvloer, Anhydriet.

Eigenlijk is een vloer voorzien van beton cire Original het makkelijkste in aanbrengen. Doordat de beton cire vrij dun is voor een vloer is het eenvoudig het beton cire op de vloer gieten en van je af vegen tot aan de deur naar buiten. Je mag tussen de lagen door schuren voor een egale laag. Het hoef niet. Doordat het zo dun wordt aangemaakt zal het al redelijk egaal zijn van zich zelf. Bij de kant en klare beton cire soorten is de pasta iets minder vloeibaar maar werkt prima als je de lagen beton cire goed verspreid op de juiste dikte,

Een schone en droge cementdekvloer, anhydrietvloer  is ideaal. Zodra er verfvlekken op zitten kan dit een andere zuiging geven dan op plekken op de dekvloer zonder verfvlekken. Let daarop want dat kan resulteren in kleurverschil.

Om een gelijke zuiging te krijgen kun je epoxy primer gebruiken en deze met quartz zand inzanden. Gebruik een zeef voor een mooi en gelijkmatige verdeling van het zand.

Houd rekening met de verwerkingsvoorschriften van het materiaal zoals dat de ondergrond droog moet zijn. De kristallisatie periode van 28 dagen moet zelfs bij 1 mm dikte worden gevolgd. De ondergrond moet droog zijn en er mag niet meer dan 2,5% restvocht in de cement dekvloer zitten. En bij anhydriet zelfs nog lager.  Je kunt dit meten met speciale apparatuur. Of er folie op leggen en bekijk of er condens is gevormd na 24 uur. Zorg wel dat het folie goed dicht wordt aangebracht zonder dat er lucht bij kan komen. Mocht de vloer wel wat meer restvocht hebben, dan kun je overwegen om zogenoemde epoxy vochtschermen te plaatsen om het restvocht op te sluiten. Daarna uiteraard inzanden. Overtollig zand kun je de dag erna opzuigen. Een karbid meting is de beste vocht meting en is ook alleen toelaat baar. Andere meting zijn slechts indicaties.

Scheuren in de vloer, kun je respecteren ( we krijgen vaak de vraag hoe je juist scheuren kunt creëren ) of moeten worden open geslepen, waarna je het met epoxy of  ardex a 950  kunt opvullen. In natte ruimten moeten scheuren worden dicht gezet met epoxy en daarna moet de gehele vloer worden voorzien met epoxy. Zorg er voor dat je overal dezelfde zuiging hebt op de vloer. Dus alleen de voegen met epoxy vullen is niet genoeg.

Vaak worden vloeren eerst voorzien van egaline. Egaline is een mooi product, alleen heeft het de eigenschap om scheurtjes te vertonen. De egaline zal daarna voorzien moeten worden van epoxy primer en uiteraard zal de epoxy ook moeten worden ingezand. Of worden geprimerd erna.

Vloeren waar vloer verwarming in zijn gefreesd moeten eerst stofvrij worden gemaakt, geprimerd worden en mogen nooit met tegellijm worden vastgezet. De leidingen moeten minimaal 1-2 cm onder de dekvloer zitten en gleuven die worden dicht gezet met een snel drogende mortel moeten drogen en zijn uit gekristalliseerd.

Er zijn materialen die dezelfde dag nog droog zijn en uitgewerkt, zoals Ardex A950. A 950 is na 24 uur al uitgekristalliseerd. Een egaline zorg voor een mooie egale dekkende laag. Nadat de vloer droog en egaal is kan er met een epoxy geprimerd worden. Een epoxy primer is een arbeidsintensief product om aan te brengen, maar daarmee heb je wel de meeste kans op een hele gezonde ondergrond. Een epoxy primer is daarmee dus ook het meest geschikt voor slechte ondergronden. In sommige gevallen is het al genoeg om alleen te primeren met een primer voor zuigende of niet zuigende ondergronden. Je kunt zelf kiezen welke optie het best past binnen jouw budget.

Vergeet niet te kitten! Als je project klaar is kan er gekit worden.

 

Buitenmeubels , houten ondervloeren, houten wastafels, graniet/hardsteen, keukenbladen en andere meubels

Hout is een natuurproduct en daarmee onderhevig aan de elementen. Bij warmte of juist kou kan het gaan krimpen of uitzetten. Je kunt het best werken met hout, van een soort dat niet meer werkt (krimpen en uitzetten). Voor buiten en objecten waar vocht aanwezig is, adviseren wij altijd om Multiplex voor buiten te kiezen. Mocht er onverhoopt schade ontstaan aan het blad, dan blijft Multiplex toch nog intact. Goedkopere houtsoorten kunnen vocht opnemen en doorgaan uitzetten. Zorg ervoor dat verschillende delen goed worden verlijmd en geschroefd. Eventueel met mess groef of liplas.  Er mag nergens meer een een naad of kier zijn. Dit zou gaan  scheuren door het beton ciré heen. Eventueel met 2 k-plamuur naden (en bv de kop zijn kant waar een naad loopt) geheel dicht zetten. Heb je een scherpe hoek aan de kop zijn kant van een blad, schuur deze een heel klein beetje af, zodat je met een uitwendige hoektroffel (evt. in lagen) een mooie hoek kunt creëren. Let op met het schuren van deze Beton ciré randen, het beste doe je dat met de hand.

Buiten meubels ten behoeven van een BBQ.  Zorg voor een afstand van minimaal 2 cm rondom de BBQ.. De hoge hitte van een BBQ kan schade geven aan het beton ciré. Leg geen hete roosters of pannen op het beton ciré. Onze Pu, dit is de laatste laag die het beton ciré beschermd, is UV stabiel en kan door weer en wind buiten blijven staan. Bij schade aan de pu laag  kan er vocht in het beton ciré trekken.  Onze standaard basis pu is bestand tegen water en vlekken. Onze Pu speciaal voor de keuken is meer bestand tegen hete spetters tijdens het koken. Er mag nooit langdurig water blijven staan op een object.

Er kan binnen ook gekozen worden voor Groene MDF. Groene MDF is een prima keuze voor een tafelblad of een meubel. Als er verschillende lagen op elkaar worden geschroefd moet er vooral op de randen volledig zijn verlijmd. Als er te weinig lijm is gebruikt of te weinig schroeven dan kunnen er delen onderling gaan bewegen en dat resulteert dat dit doorscheurt in het Beton Ciré. Als er verschillende delen hout tegen elkaar aan worden gelijmd, omdat je meer lengte nodig hebt dan dat er hout is, dan is het van belang dat die delen onderling niet meer kunnen bewegen. Dit is goed op te lossen door een zogenoemde liplas mess groef toe te passen en volledig te verlijmen en schroeven. Zorg dat alle kieren en naden eventueel worden dichtgezet met een 2 komponenten plamuur. Kleurverschil van het plamuur en het hout kan kleur verschil geven door het Beton cire heen. Bestaande keukenbladen moeten eerst goed vetvrij gemaakt worden. en daarna goed geschuurd worden.  Kant- en klare keukenbladen zoals je die bijvoorbeeld bij de IKEA koopt, met een zogenoemde plastic vineerlaag, kunnen geprimerd worden met een primer voor niet zuigende ondergrond en direct worden gesmeerd met Beton Ciré.

Graniet, of hardsteen is een prima ondergrond voor beton cire. Het is van belang dat het goed vetvrij gemaakt wordt. Daarna kan er begonnen worden met het beton cire systeem. Zorg er voor dat er geen bewegende delen zijn die het beton cire doen scheuren.  Van graniet naar hout is lastig omdat er 2 verschillende materialen zijn. dit gaat kleurverschil geven en mogelijk ook scheuren. Of het moet zo sterk zijn verlijmd aan elkaar. Daarna zal er extra lagen beton cire op moeten om kleurverschil te voorkomen. Een ander egalisatie materiaal kan uiteraard ook.

Zorg voor een stabiele badrand. Het eventueel doorzakken van een badrand, kan een scheur geven op het beton cire. Houten constructies zakken vaak door en als er dan beton cire gesmeerd is tot aan de badrand gaat dat scheuren.

Rvs spoelbak, waskommen en douche vloeren

Een rvs spoelbak zit vaak verzonken in een keukenblad. Hoe dit af te werken:  Plak het rvs af met schilders tape. Maar dat er net een mm rvs nog zichtbaar is. Snij de rondingen scherp af met een stanleymes. Smeer beton cire daarna over het blad en dus ook net 1 mm op het rvs wat we dus hebben vrij gelaten met tape.  zorg dat alles gedekt is en haal direct het tape weg. Op deze manier heb je een hele scherpe en mooie beton cire afwerking.  Doe dit bij elke laag op nieuw. Doe dit ook met het aflakken. Maar zorg ervoor dat de tape dan weer net iets verder zit zodat er goed afgelakt kan worden en dat het beton cire goed dicht gezet wordt met de pu lak.

De dikte van het beton cire is 1-2 a 3mm. Dat wil zeggen dat de hoogst gelegen delen 3 mm kunnen worden. Dit is niet overal zo dik. De dikte kun je zelf bepalen. Bij een vloer moeten we in verband met het nog open moeten gaan van een deur, 3 mm aan. Bij een spoelbak die verhoogt is en moet worden aangeheeld met beton cire wordt een dikte van 1 a 2 mm aangehouden. Plaats de spoelbak 1 a 2 mm hoger dan het blad zelf. Beter is om de spoelbak gelijk te houden met het blad en daarna over de spoelbak heen te smeren met beton cire om scheurvorming tussen de spoelbak en de rest van het blad te voorkomen.

In een waskom, Natte cel of vloer is minimaal 2 lagen Pu vereist. En beter nog 3 lagen Pu. Pu is niets meer dan een soort bescherm laag ( een soort vernis laag die het beton mortel beschermt tegen vocht. Mocht je tijdens het aanbrengen van de pu topcoat een klein stukje niet goed raken, dan heb je daar geen bescherming. en telt die plek niet als een beschermlaag. Op het moment dat er een gaatje ontstaat in de pu of een scheurtje ontstaat, dan kan er vocht het beton cire en de ondergrond in lopen. Dat is het zelfde als er met tegels een krimpscheurtje komt in de voeg. Dan loopt er ook water achter de tegel met alle gevolgen van dien. Bij objecten waar veel water belasting is, gebruik je kimband met kimband pasta. Kimband is scheur overbruggend en de pasta zorgt voor een waterdichte tussenlaag. De pasta zou over de gehele vloer moeten worden gesmeerd om een waterdicht membraam te creëren. Kimband is een niet zuigende ondergrond en zal met een primer moeten worden behandelt voor niet zuigende ondergronden, voordat er geëgaliseerd wordt. Kimband is namelijk niet egaal en heeft een andere zuiging dan daar waar geen kimband zit. Dit kan het beste met beton cire Original. Dit is namelijk een cement gebonden mortel die flexibel is en hecht op alles. Behalve op siliconen kit. Na droging kan het beton ciré systeem worden aangebracht. Je kunt ook epoxy aanbrengen bij slechte ondergronden.

Een douche vloer, dus daar waar daadwerkelijk gedouched wordt en een waskom zijn de objecten die het meest kwetsbaar zijn voor vocht. Twijfel je tussen een douche bak en een kant en klare waskom, kies daar dan voor. Kies je toch voor een douche vloer van Beton cire, zorg dan voor een heel goed afschot voor het water met 3 lagen Pu. Er mag nooit langdurig water blijven staan op een vloer of waskom. Wij adviseren geen douche vloeren en waskommen.

Vergeet niet te kitten!

Als je gaat klussen nadat het beton cire klaar is, zorg voor voldoende bescherming op de vloer. Zorg voor bescherm voetjes onder trappen en draai je rozetten van de kranen niet stuk op de net aangebrachte pu top coat. Pas op met het laten vallen van gereedschap. Bv een hamer laten vallen geeft schade aan een tegel en ook aan beton cire. Een mes of een pan in een waskom gooien, kan schade geven aan de waskom, met alle gevolgen van dien.

Een easydrain of doucheput moet gekit worden met siliconen kit. Kit is niet altijd mooi maar is wel het beste om vocht te weren. De rand van een easydrain of doucheput moet worden open gesneden met een rand van ongeveer 2 mm. De drain en put moeten vetvrij zijn en eventueel licht worden geschuurd om een goede hechting te krijgen. Het beton cire mag niet gebrokkeld zijn aangebracht. De pu moet over de rand worden aangebracht en zelfs in de ingesneden rand tussen de drain en put. Vergeet niet te kitten achter kranen en douche garnituur en overal waar water tussen kan lopen.

 

Onderhoud en dagelijks gebruik van beton cire

Gebruik bescherm voetjes onder je stoelen en meubels en reinig deze regelmatig. Vaak zijn de goedkope viltjes niet voldoende. Deze lopen direct vol met zand en haren. Dit kan gaan fungeren als schuurpapier en schade geven aan de toplaag. Er zijn zogenaamde bescherm voetjes die een laag tapijt hebben waar het zand in gaat zitten en niet erop blijven liggen. http://www.scratchnomore.nl

Behandel een beton cire vloer hetzelfde als een parket vloer.

Je kunt beton cire altijd gewoon schoonmaken zolang je geen hoog chemische middelen gebruikt en niet schuurt.  Pas op met alcohol dragende middelen. Dus Parfum flesje kunnen kringen geven in de toplaag. Kijk uit met roestige scheerschuim flesjes. Na het douchen kun je het beste je douche scherm, wanden en vloer met een trekker droog trekken. Zo blijven er geen kalkresten zitten en is alles weer droog zodat het kan ademen.

Voor vloeren hebben we een een onderhoud middel wat de hele vloer weer optimaliseert en voorziet van een beschermende laag. Het is eenvoudig aan te brengen zoals dweilen. Je zult versteld staan hoe mooi de vloer weer is na het dweilen. Je kunt er altijd voor kiezen een nieuwe pu top laag aan te brengen.

TIP: Heb je geen ervaring of wil je toch iets meer weten over het aanbrengen van beton ciré maak dan een afspraak. Bij je order bieden we een gratis workshop aan.